Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, județul Suceava, organizează concursul de chimie zonal CHIMiE HURMUXACHI„, ediția a II-a.

Concursul de chimie „CHIMiE HURMUZACHI„, care se adresează elevilor aflați la data concursului în clasa a VIII-a, va avea loc în data de 24 mai 2012 (joi, orele 830) la sediul Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, județul Suceava.

Concursul de chimie „ CHIMiE HURMUZACHI „, editia a II-a, 2012 se desfășoară în acest an într-un cadru festiv, datorită faptului că anul 2011 a fost proclamat de către IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry) drept Anul International al Chimiei.

În deschidere Domnul prof. dr. Marian Olaru va prezenta Colegiul Național  “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți. Sunt invitați să participe la prelegere atât elevii cât si profesorii acestora.

ARGUMENT:

       Concursul propus de Colegiul Național  “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, vine în întâmpinarea nevoii elevilor de a avea o modalitate  prin care să-și testeze cunoștințele teoretice și abilitățile practice în domeniul chimie, înainte de a a candida la admiterea la liceu.

        În aceeași măsură concursul se constituie într-o modalitate de valorificare a experienței pozitive acumulate de cadrele didactice de-a lungul timpului, în demersul de pregătire a elevilor pentru participarea la olimpiada de chimie și alte concursuri de chimie la nivel județean, național și internațional.

         Concursul are în vedere găsirea și selecția elevilor dotați cu abilități și cunoștințe de chimie, potențiali elevi ai claselor de științele naturii de la Colegiul Național  “Eudoxiu Hurmuzachi” în anul școlar următor, precum și potențiali performeri în concursurile de specialitate.

   Cadrele didactice vor avea ocazia să facă schimb de experiență privitor la modul de lucru al profesorilor din  componența catedrei de chimie de la Colegiul Național  “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți- dat fiind faptul că în ultimii 10 ani școlari, elevii participanți la faza națională a Olimpiadei de chimie, Concursului “Chimexpert”, Concursului “Candin Liteanu”, Concursului “Magda Petrovanu”, Concursului “Petru Poni”, etc., au obținut rezultate foarte bune.

     OBIECTIVE:

  • Dezvoltarea și valorificarea competențelor și deprinderilor de lucru ale elevilor cu abilități deosebite în studiul chimiei;
  • Încurajarea schimbului de experiență la nivel zonal și județean între cadrele didactice implicate pe parcursul timpului în pregătirea elevilor pentru fazele județene, naționale și internaționale ale olimpiadei de chimie și alte concursuri de chimie acreditate de M.E.C.T.S.

     GRUP ŢINTĂ:

  • Elevii din clasele a VIII-a de la Școlile cu clasele I-VIII din zona Rădăuți, Solca, Vicov și Siret, cu preocupări deosebite la disciplina chimie, potențiali elevi ai Colegiul Național  “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, în anul școlar 2012-2013.

PROGRAMUL  zilei de 24 mai 2012, ziua concursului CHIMiE HURMUZACHI”:

  • Orele 830                –  Festivitatea de deschidere 
  • Orele 900-1030        –  Proba scrisă a elevilor înscriși în concurs 
  • Orele 1030-1115      –  Evaluarea lucrărilor scrise
  • Orele 1115-1145      –  Vizitarea Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți
  • Orele 1145              –  Festivitatea de premiere 

Mai jos puteti gasi regulamentul, fisa de inscriere si programa concursului.

Brosura concurs

Fisa de inscriere

Regulament

Programa