Facultatea de Chimie a Universității din București în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Societatea de Chimie din România și Asociația Profesorilor de Chimie din București organizează în data de 12 Mai 2018, a XII-a ediție a Concursului de referate și comunicări științifice pentru elevi și profesori din învățământul preuniversitar intitulat:

  „CH3IMIA – PRIETEN sau duşman?!”, 2018

 Simpozionul are ca obiective stimularea creativității, educarea gândirii stiințifice și a lucrului în echipă, dezvoltarea abilităților de comunicare și a spiritului de competiție în cercetarea științifică din domeniul chimiei. Simpozionul va cuprinde trei secțiuni:

Secțiunea I pentru elevii din învățământul gimnazial

Secțiunea II pentru elevii din învățământul liceal

Secțiunea III pentru profesori, care pot participa cu o lucrare metodico-științifică

Comisia de evaluare va aprecia calitatea, originalitatea şi contribuția personală a elevilor în elaborarea și prezentarea lucrărilor/proiectelor științifice. Cele mai valoroase lucrări ale elevilor, de la fiecare secţiune, vor fi premiate.

Rezumatele lucrărilor, care nu trebuie să depășescă o pagină, vor fi trimise în format electronic conform modelului atașat, până la data de 27 Aprilie 2018, pe adresa chimia.prieten@chimie.unibuc.ro. Rezumatele care nu vor fi trimise pâna la această dată nu vor putea să apară în volumul de rezumate al concursului.

Pe data de 4 mai 2018 se vor anunța pe site-ul Facultății de Chimie (http://chimie.unibuc.ro/) lucrările acceptate pentru a fi prezentate în cadrul secțiunilor concursului.

 

În acest an, organizatorii simpozionului “Chimia – PRIETEN sau dușman?!” nu pot deconta cheltuielile de transport ale participanților.

Cazarea este asigurată la cerere, cu sprijinul Asociației Profesorilor de Chimie din București. Cererea pentru cazare va fi transmisă în același mesaj cu rezumatul lucrării. În cerere se va specifica numărul și numele persoanelor care solicită cazare, numărul de nopți de cazare și datele de contact ale profesorului însoțitor.

 

Simpozionul “Chimia-PRIETEN sau dușman?!”, 2018 se va desfășura în amfiteatrele Facultății de Chimie, Universitatea din București, din Blvd. Regina Elisabeta nr. 4-12, București. Detalii despre simpozion se pot găsi pe site-ul Facultății de Chimie www.chimie.unibuc.ro în secțiunea dedicată acestuia.

Vă multumim!

Vă asteptăm cu drag  să participați pe 12 mai 2018,  la a XII- a editie a Concursului Chimia – PRIETEN sau Dușman ?!

Cu deosebită consideratie,

Emilia- Elena Iorgulescu

Pentru colegii din Comisia de organizare a concursului

 

Lector Dr. Emilia-Elena IORGULESCU
Departamentul de Chimie Analitica
Facultatea de Chimie
Universitatea din Bucuresti