Va aducem la cunostinta oferta de mastere, SciEdu si SciVEc, a Universitatii Politehnice din Bucuresti. Ca si in anii trecuti, locurile la master sunt fara taxa. In plus exista perspectiva ca printr-un proiect POSDRU depus in aceasta vara, studentii admisi sa primeasca burse sub forma de premii semestriale.

Perioada de inscriere dureaza pana pe 18 septembrie, iar interviul de admitere va fi programat pe 19 sau 20 septembrie.

Stiinte chimice in educatia continua (SciEd)

Durata: 2 ani / 4 semestre

Programul de master SciEd este elaborat de catre Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Departamentul de Chimie Anorganica, Chimie Fizica si Electrochimie si Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic in sistemul creditelor de studiu transferabile si asigura o pregatire didactica si de specialitate (in domeniul diplomei de licenta).

In cadrul acestui program de master sunt disponibile 20 de locuri subventionate de la buget. Programul de master SciEd se adreseaza:

  • Absolventilor cu studii universitare de licenta (ex. chimie, biochimie, fizica) pe baza planului de invatamant Bologna.
  • Absolventilor cu studii universitare de specialitate (ex. chimie, biochimie, fizica) pre-Bologna; inginerilor, profesorilor sau profesorilor-ingineri care doresc sa se perfectioneze in domeniul de specialitate si psihopedagogic.

Stiintele Vietii si Ecologie (SciVEC)

Durata: 2 ani / 4 semestre

Pregatirea prin programul de master SciVEC este directionata catre formarea si dezvoltarea unor competenţe specifice exercitarii profesiei didactice in domeniul stiintelor vietii – predare la discipline complementare: chimie, fizică, biologie, ecologie-, în acord cu modificarile din aria curriculara in invatamantul preuniversitar.

In cadrul acestui program de master sunt disponibile 20 de locuri subventionate de la buget. Programul de master SciVEC se adreseaza:

  • Promotiilor de absolventi ai studiilor universitare de licenta pe baza planului de invatamant Bologna sau pre-Bologna, cu studii psihopedagogice, care predau in invatamantul preuniversitar disciplinele de stiintele naturii (chimie, biochimie, biologie, fizica).
  • Absolvenţilor cu studii universitare de specialitate (chimie, biochimie, biologie, fizică) pre-Bologna, inginerilor, profesorilor sau profesorilor-ingineri care doresc sa se perfectioneze in domeniul stiintelor vietii si ecologiei.

Florina Dumitru,
Associate Professor
Politehnica University of Bucharest,
Inorganic Chemistry Department,
Polizu 1, RO-011061
Bucharest, Romania

 

Reclame